Uitrusting voor fietsen

Fietsen is een spel dat ongelooflijke welzijn, rivaliteit, voldoening en stress biedt. Om het meeste uit uw fietsen te halen, is het echter noodzakelijk om middelen in de legitieme uitrusting en fietskleding te steken. Het is eveneens essentieel dat uw fiets nauwkeurig voor u is afgesteld.

Laten we eens kijken naar een overzicht van fietskleding als een soort agenda waarmee u kunt garanderen dat u optimaal profiteert van uw fietsen. Je hebt natuurlijk een fiets nodig, en daarna een hoofdbeschermer, bril, fietstrui, gedempte fietsbroek, handschoenen, fietsschoenen en sokken.

Bij het kopen van een fiets is het belangrijkste waar u naar moet kijken of de behuizing de juiste maat voor u heeft. De maat hangt af van uw postuur, maar ook van de lengte van uw borst. Deze twee elementen bepalen de hoogte van de zitbuis van de behuizing, net als de lengte van de bovenste cilinder. Diverse randontwikkelaars maken regelmatig gebruik van verschillende punten, waardoor rassen in grote lijnen ontstaan. Het is het beste voor een specialist om u daadwerkelijk te helpen bij het leren van de juiste randafmeting.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de zitpositie goed is, waarbij u normaal gesproken rekening houdt met 25 – 30 niveaus van kromming in het been wanneer de voet zich in het onderste deel van de pedaalslag bevindt. Ook hier is het verstandig dat een specialist u helpt. Andere aanpasbare instellingen zijn onder meer de lengte van de stuurpen, het punt van de stoel (die meestal overeenkomt met de grond) en de voorkant naar de achterste positie van de stoel terwijl deze over de rails glijdt. Als je op de juiste manier op je fiets zit, kun je je concentreren op het aankleden van fietskleding.

Fietstruien (shirts) zijn gemaakt van ademend materiaal en zitten comfortabel zodat ze niet vouwen in de wind. Aan de voorkant heeft het shirt een ritssluiting en aan de achterkant heeft het drie zakken waar je je extra cilinder, sifon, sleutels of andere spullen in kwijt kunt. Fietsbroek gemaakt van Lycra en voorzien van kussentjes om meer troost op het zitvlak te geven. Er zijn fietsbroeken met treksluitingen rond het middendeel, maar veel neigen naar “kinwisserbroekjes”, die vergezeld gaan van stropdassen die over je schouders lopen om de broek omhoog te houden. Fietsbroekjes zitten stevig om de luchtweerstand te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *