Verbazingwekkende vissen

We hebben allemaal vis gezien. Ze zijn buitengewoon voortreffelijk in hun kleur en talrijke individuen houden ze graag als huisdier. Een vis zou kunnen worden herkend als een zeegaand gewerveld wezen waarvan het lichaam mogelijk bedekt kan zijn met schubben en twee arrangementen van gecombineerde bladen en talrijke ongepaarde weegschalen draagt. vissen zijn moedwillige of ectotherme wezens, wat impliceert dat hun interne warmteniveau blijft veranderen met de temperatuur van het water. vissen worden verspreid in alle leefruimtes van amfibieën, gaande van de bergstroompjes tot de diepste zeeën. Er zijn ongeveer 32.500 vissoorten bekend die samen de grootste verscheidenheid aan levende wezens vormen in tegenstelling tot verschillende klassen gewervelde dieren. vissen worden eveneens verkregen door de visbeschermers en worden in aquaria gehouden als een bron van verbetering. Ze zijn bovendien verbonden met films, samenlevingen en religies.

De term vis is van toepassing op een wezen dat een niet-tetrapod craniate voorstelt die kieuwen draagt ​​voor de duur van zijn leven en messen heeft in plaats van aanhangsels. Net als verschillende gewervelde dieren zijn vissen van verschillende soorten en worden ze gegroepeerd op hun karakter. De belangrijkste vissoorten die in de geavanceerde wereld worden aangetroffen, zijn de slijmvis, haaien, balken, prikken, vis met balkvinnen, coelacanthen en longvissen. Een vis heeft zijn lichaam gladgestreken om snel te zwemmen in het zeeklimaat, heeft kieuwen of extra ademhalingsorganen om zuurstof te krijgen en heeft zich net als ongepaarde messen gecombineerd. De gecombineerde bladen bevatten de borst- en bekkenbalans. De ongepaarde bladen zijn de dorsale, butt-centrische en de caudale balansen. Over het algemeen is het lichaam van de vis bedekt met schubben, maar er zijn ook vissen die schubben nodig hebben en die minder schubben zijn. De kaken zijn erg geëvolueerd bij de vis. Ze zijn ovipaar.

Over het algemeen zijn vissen moordende gewervelde dieren, maar er bestaan ​​consequent uitzonderingen. Vissen, zwaardvissen en een paar soorten haaien hebben variaties op de warmbloedige classificatie. Het gladstrijken en de zwemeffectiviteit van de vis verschilt eveneens, bijvoorbeeld vissen, zalm en jacks kunnen 10-20 lichaamslengtes per seconde zwemmen, terwijl de palingen en haaien niet meer dan 0,5 lichaamslengtes per seconde kunnen bewegen. Een paar vissoorten hebben het vermogen om zuurstof rechtstreeks uit de lucht te verwijderen, net als door verschillende stoffen, omdat ze daarom een ​​aantal specifieke ontwerpen hebben, bijvoorbeeld longvissen hebben bijpassende longen, goerami’s hebben een doolhof en meervallen halen zuurstof uit het spijsverteringskanaal of de maag. . De toestand van het lichaam, net als het plan van de weegschalen, speelt een extra factor. De schalen zijn van verschillende soorten, zoals de placoïde, cosmoid, ganoïde, cycloïde en ctenoïde. Er zijn ook zeker vissen die aan de wal leven, zoals de mudskippers die op het wad leven, en als ze van streek zijn, verbergen ze zich in hun ondergrondse tunnels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.