Tijdelijke routes

Bereikbaarheid Harlingen
Bereikbaarheid Harlingen

Na een bouwperiode van bijna twee jaar is het tijd om de nieuwe weg in gebruik te gaan nemen. Om dit te kunnen doen rijdt het de komende tijd net even anders dan je gewend bent. Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren zodat je voorbereid op pad kunt gaan. Ben je al op weg? Let dan vooral goed op de gele borden. Hier staan de omleidingsroutes op beschreven.

Verkeer over de nieuwe N31

Van maandag 6 op dinsdagnacht 7 november is het verkeer omgezet. We rijden nu over de oostbaan door de verdiepte ligging. Vanaf dinsdagavond 21 november is ook de nieuwe oprit vanaf Harlingen Havens richting Zurich weer in gebruik. Op onderstaande routekaart is te zien hoe je dan van en naar Harlingen kan rijden. Is de kaart te klein of niet goed leesbaar? Download hem dan via de link onder de kaart om hem goed te kunnen bekijken.

Tijdelijke route bij ingebruikname oostzijde verdiepte bak
Tijdelijke route bij ingebruikname oostzijde verdiepte bak
Icon Tijdelijke route bij ingebruikname oostzijde verdiepte bak (744,5 KB)

Almenumerweg

Op dit moment wordt de nieuwe Almenumerweg aangelegd. Om dit te kunnen doen is hij afgesloten vanaf de kleine rotonde voor de Maritieme Academie tot aan de nieuwe Ovatonde. Ook wordt de oude N31 hier afgebroken. Download de omleidingsroute via onderstaande link:

Icon Omleidingsroute deel Almenumerweg vanaf 9 november (811,7 KB)

Kimswerderweg

Daarna is de Kimswerderweg aan de beurt. Deze is vanaf maandag 20 november afgesloten voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel langs. De tijdelijke bypass wordt dan verwijdert en de weg afgemaakt. Verwachting is dat deze afsluiting circa drie weken in beslag neemt. Download de omleidingsroute via onderstaande link:

Icon Omleidingsroute vanaf 20 november (809,5 KB)

Fietspad Harlingen - Franeker

Ook voor de fietsers zijn er wijzigingen. Dit gaat met name om het fietspad richtig Franeker. Fietsers kruisen de N31 bij het aquaduct via een tijdelijk fietspad. Dit fietspad blijft altijd bereikbaarheid. Zie onderstaande kaart voor de nieuwe route. Ook deze route is te downloaden via de link onder het kaartje.

Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker
Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker
Icon Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker (659,7 KB)