Tijdelijke routes

Bereikbaarheid Harlingen
Bereikbaarheid Harlingen

Na een bouwperiode van bijna twee jaar is het tijd om de nieuwe weg in gebruik te gaan nemen. Om dit te kunnen doen rijdt het de komende tijd net even anders dan je gewend bent. Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren zodat je voorbereid op pad kunt gaan. Ben je al op weg? Let dan vooral goed op de gele borden. Hier staan de omleidingsroutes op beschreven.

Verkeer over de nieuwe N31

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december is de N31 dicht. Aannemer Ballast Nedam zet dan de puntjes op de i waarna het verkeer opnieuw wordt omgezet. Het verkeer rijdt vanaf dan op beide rijbanen van de nieuwe N31 door de verdiepte bak. Op beide rijbanen is dan één rijstrook open waardoor u aan weerszijden van de middenbarrier rijdt.

De nieuwe op- en afritten van de Centrale aansluiting zijn dan allemaal in gebruik. Deze situatie duurt circa 2 weken. Daarna gaan alle rijbanen van de nieuwe N31 open voor het verkeer. Op onderstaande routekaart is te zien hoe je dan van en naar Harlingen kan rijden. Is de kaart te klein of niet goed leesbaar? Download hem dan via de link onder de kaart om hem goed te kunnen bekijken.

Tijdelijke route bij ingeRoute vanaf donderdag 7 decemberbruikname oostzijde verdiepte bak
Route vanaf donderdag 7 december
Icon Nieuwe route van en naar Harlingen (247,0 KB)

Almenumerweg

Op dit moment wordt de nieuwe Almenumerweg aangelegd. Om dit te kunnen doen is hij afgesloten vanaf de kleine rotonde voor de Maritieme Academie tot aan de nieuwe Ovatonde. Ook wordt de oude N31 hier afgebroken. Download de omleidingsroute via onderstaande link:

Icon Omleidingsroute deel Almenumerweg vanaf 9 november (811,7 KB)

Kimswerderweg

Nu is de Kimswerderweg aan de beurt. Tot vrijdag 8 december is deze afgesloten voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel langs. De tijdelijke bypass wordt dan verwijdert en de weg afgemaakt. Download de omleidingsroute via onderstaande link:

Icon Omleidingsroute vanaf 20 november (809,5 KB)

Fietspad Harlingen - Franeker

Ook voor de fietsers zijn er wijzigingen. Dit gaat met name om het fietspad richtig Franeker. Fietsers kruisen de N31 bij het aquaduct via een tijdelijk fietspad. Dit fietspad blijft altijd bereikbaarheid. Zie onderstaande kaart voor de nieuwe route. Ook deze route is te downloaden via de link onder het kaartje.

Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker
Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker
Icon Tijdelijke fietsroute tussen Harlingen en Franeker (659,7 KB)