Aan alles komt een eind

Ik kan het me nog goed herinneren september 2014, Marijn er is een mooi project voor je. Ik, o leuk waar? Nou het is wel wat ver weg, in Harlingen. Dat was het begin van een bijzondere periode. In het begin tijdens de ontwerpfase waren we hier 1 of 2 keer per week. Ik herinner me nog goed de eerste informatieavond, december 2014, in Trebol. Ballast Nedam heeft zich toen voorgesteld en in grote lijnen verteld wat er de jaren daarna zou gaan gebeuren en dat was heel wat. Vanaf eind 2015 toen we buiten echt los gingen ben ik door de weeks in Harlingen gaan “wonen” in Anna Casparii mijn tweede huis. Nu twee en een half jaar later ga ik weer terug “verhuizen” en neem ik afscheid van het voor mij inmiddels zo bekende en geliefde Harlingen. Het zal wel even wennen zijn om niet meer op maandagochtend in de auto te stappen naar Harlingen.

Er is veel gebeurd, van het heien van ruim 9000 palen, trillen van damwanden, gesprekken bij u thuis over de plannen en de overlast tot de dagen van de bouw en het grote openingsfeest in de bak. Dit zijn maar een paar dingen van alles wat we hier met elkaar hebben meegemaakt en doorstaan.
Ik heb het al vaker gezegd maar ik heb echt bewondering voor de manier waarop Harlingen en de Harlingers zijn omgegaan met het project. Ik heb al die tijd met heel veel plezier hier gewerkt en ook al was het niet altijd een leuke boodschap die ik kwam brengen, bijna iedereen bleef positief.

Dus voor de laatste keer bedankt Harlingen! En als er nog vragen zijn dan ben ik natuurlijk gewoon nog bereikbaar via m.both@ballast-nedam.nl.

Marijn Both (Omgevingsmanager Ballast Nedam)

marijn (1).jpg
Terug